Αμερικανίδα μητέρα έλαβε άδεια από το δικαστήριο να συλλέξει σπέρμα από τον νεκρό γιο της, έτσι ώστε να έχει την πιθανότητα να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να αποκτήσει παιδιά.
Ο Nikolas Colton Evans, 21 ετών αποβίωσε την περασμένη Κυριακή σε νοσοκομείο μετά από διαπληκτισμό και πτώση που είχε έξω από ένα bar. Η μητέρα του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο γιος της επιθυμούσε να αποκτήσει τρία παιδιά και είχε ήδη επιλέξει τα ονόματα που θα τους έδινε.
Όπως δήλωσε η μητέρα, ‘θέλω να συνεχίσει να ζει. Θέλω να φυλάξω ένα κομμάτι από αυτόν.’ Η Evans ζήτησε επείγουσα ακρόαση από δικαστή λόγω της ανάγκης να συλλέξει άμεσα το σπέρμα.
Το δικαστήριο αποφάσισε να συλλεχθεί το σπέρμα εντός 24 ωρών μετά την αποσύνδεση του γιου της από τα μηχανήματα υποστήριξης. Άλλα όργανα και ιστοί επρόκειτο επίσης να αφαιρεθούν από τον Evans.
Η μητέρα με τους δικηγόρους προσπαθούσαν να βρουν κάποιον ουρολόγο που να δέχεται να συλλέξει το σπέρμα, για την επίτευξη ενδεχόμενης υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο μέλλον.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χριστουγεννιάτικα δώρα ζωής - Το σήμερα και το αύριο των μεταμοσχεύσεων
Το “Hangover” των εορτών
Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας αν οι γιορτές σας φαίνονται ''δύσκολες''