Μεγάλη έρευνα δεν ανακάλυψε ύπαρξη σχέσης μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο μαστό σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Στο κρέας περιλαμβάνεται το συνολικό, το κόκκινο, το επεξεργασμένο ή το μαγειρεμένο σε υψηλή θερμοκρασία.

Σε ορισμένες έρευνες έχει φανεί ότι γυναίκες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες κόκκινου και κατεργασμένου κρέατος είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο μαστό σε σχέση με άλλες γυναίκες. Ωστόσο, σε άλλες έρευνες δεν έχει παρατηρηθεί τέτοιος κίνδυνος.

Το κορεσμένο λίπος, έχει συσχετιστεί με υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο μαστό σε ορισμένες έρευνες, αλλά όχι σε άλλες.

Τα νέα αποτελέσματα προέκυψαν από 120.755 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση οι οποίες έδωσαν στοιχεία σχετικά με τη διατροφή τους και τη συχνότητα κατανάλωσης ορισμένων τροφίμων στην αρχή της έρευνας, μεταξύ του 1995 και 1996.

Παράλληλα έδωσαν πληροφορίες για τον τρόπο μαγειρέματος.

Τα επόμενα 8 χρόνια, 3.818 γυναίκες εμφάνισαν καρκίνο στο μαστό, σημειώνει ο Dr. Geoffrey C. Kabat, του Πανεπιστημίου Albert Einstein του Μπρόνξ, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος για καρκίνο στο μαστό δεν σχετίστηκε με τη συνολική πρόσληψη κρέατος, κόκκινου κρέατος, άσπρου, κατεργασμένου ή μαγειρεμένου σε υψηλές θερμοκρασίες ή του επιπέδου ψησίματος.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘International Journal of Cancer.’

Πηγές:
‘International Journal of Cancer.’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το “Hangover” των εορτών
Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας αν οι γιορτές σας φαίνονται ''δύσκολες''
Χρήση κάνναβης από εφήβους βλάπτει τις σχολικές επιδόσεις και τη συναισθηματική υγεία