Τέσσερα επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 101.

Πρόκειται για έναν άνδρα, 27 ετών, ελληνικής καταγωγής και Αμερικανό υπήκοο που ήρθε από τις ΗΠΑ, μία γυναίκα, 57 ετών, ελληνικής καταγωγής και υπήκοο Αυστραλίας, που ήρθε από την Αυστραλία, έναν άνδρα, 49 ετών, Αμερικανό υπήκοο, που ήρθε από τις ΗΠΑ και ένα αγόρι, 2 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε στενή επαφή με άτομο με γριπώδη συνδρομή που τελεί υπο διερεύνηση.

Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 101, από τα οποία 31 έχουν ιαθεί πλήρως. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας, η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κοινότητα.

Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα