Δύο επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης, αναφέρθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος. Πρόκειται για έναν άνδρα, 19 ετών, αγγλικής Υπηκοότητας, ο οποίος ήρθε από τη Μεγάλη Βρετανία και έναν ακόμη άνδρα, 21 ετών, αγγλικής Υπηκοότητας, ο οποίος ήρθε από την ίδια χώρα.

Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 109, από τα οποία 42 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. Στα πλαίσια ενίσχυσης των νοσοκομείων αναφοράς το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την ενεργοποίηση του γενικού νοσοκομείου Αττικής 'Αμαλία Φλέμιγκ', προκειμένου να καλυφθεί το κενό από την απόσυρση του 'Σισμανόγλειου', λόγω του συμβάντος με τον τραυματιοφορέα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κοινότητα. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024