Στα 1.839 έχουν ανέλθει τα κρούσματα της γρίπης Α (Η1Ν1)ν στην Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 208 νέα κρούσματα.

Οι επιστήμονες του Κέντρου σημειώνουν ότι ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των ασθενών με νέα γρίπη Α (Η1Ν1)ν στη χώρα μας, αλλά το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Πολύ περισσότερο που οι εκδηλώσεις της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν είναι ήπιες στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, η εξάπλωση του ιού γίνεται με ταχύ ρυθμό.

Κατά την 33η εβδομάδα του έτους (10 έως 16 Αυγούστου), η δραστηριότητα της γρίπης βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα σε σχέση με αυτά της προηγούμενης, αλλά και σε σχέση με αυτά που κατεγράφησαν κατά την περσινή περίοδο (2008) για την αντίστοιχη εποχή δραστηριότητας της νόσου.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε στη χώρα μας ο πρώτος θάνατος σε ασθενή με νέα γρίπη Α(Η1Ν1)ν. Ο ασθενής αυτός έπασχε από σοβαρά χρόνια καρδιολογικά προβλήματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα