Κατά την τελευταία εβδομάδα, οι επιδημιολόγοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κατέγραψαν 105 επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 2.101, όπως αναφέρει η εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Από αυτά, τα 496 αφορούν ταξιδιώτες, στα 1.124 είναι άγνωστος ο τρόπος μετάδοσης, ενώ αναφέρονται και δύο θάνατοι ασθενών. Ο δεύτερος θάνατος αφορά ασθενή με εργαστηριακά διαγνωσμένη νέα γρίπη Α(Η1Ν1)ν, ο οποίος έπασχε από βαριά μυοκαρδιοπάθεια.

Οι επιδημιολόγοι σημειώνουν ότι ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των ασθενών με νέα γρίπη Α(Η1Ν1)ν στη χώρα μας, αλλά το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Υπάρχουν, μάλιστα, εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να υπερβαίνει κατά 20 ή και 30 φορές τον αντίστοιχο των επισήμως καταγεγραμμένων.

Οι εκδηλώσεις της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν είναι ήπιες στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων και η εξάπλωση του ιού γίνεται με ταχύ ρυθμό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα