Εκτός ραντεβού εξετάζονται από τους γιατρούς του ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι με συμπτώματα γρίπης. Η εξέταση θα γίνεται σε ειδικό χώρο, ενώ οι γιατροί θα τηρούν στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των ΄ύποπτων΄ περιστατικών που εξετάζουν.

Τα παραπάνω προκύπτουν από εγκύκλιο που έστειλε η αρμόδια διεύθυνση του ΙΚΑ προς τις υγειονομικές μονάδες του Ιδρύματος. Με την εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

Τα περιστατικά με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής θα εξετάζονται εκτός ραντεβού στο χώρο που καθορίστηκε ως ιατρείο γρίπης από τον υπεύθυνο ιατρό κάθε φορά.

Τα ραντεβού των ιατρών που απασχολούνται στο ιατρείο γρίπης - με ευθύνη των διευθυντών των μονάδων - θα μειώνονται, ανάλογα με τον αριθμό προσέλευσης των περιστατικών.

Οι οικογενειακοί γιατροί και οι παιδίατροι, οι οποίοι εξετάζουν περιστατικά με γριπώδη συνδρομή θα τηρούν και αυτοί στατιστικά στοιχεία, τα οποία θα αποστέλλονται από τη Μονάδα Υγείας.

Επίσης, και οι γιατροί του ΙΚΑ που δέχονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία θα τηρούν στατιστικά στοιχεία τα οποία θα αποστέλλονται και αυτά με την παραπάνω διαδικασία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA