Μετά από πρόταση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, αποφάσισε την Τρίτη την παύση λειτουργίας και της πρώτης τάξης Λυκείου στο Λύκειο Μελισσίων (η Β και η Γ τάξη Λυκείου έχουν παύσει να λειτουργούν από τις 28 Σεπτεμβρίου), για επτά μέρες, από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με την ίδια απόφαση παύει η λειτουργία όλων των τάξεων του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου για επτά ημέρες από τις 30 Σεπτεμβρίου (είχε παύσει η λειτουργία του τμήματος Α3 από τις 28 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΚΕΠΥ που στάλθηκε στο Νομάρχη Αθηνών στις 10 το βράδυ της Τρίτης, στο Λύκειο Μελισσίων παρουσιάστηκαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1) στη Β τάξη Λυκείου, ενώ από την Α τάξη Λυκείου, σήμερα απουσίαζαν 7 μαθητές που ανέφεραν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Στο 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου παρουσιάστηκαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1) σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ απουσίαζαν 15 μαθητές που ανέφεραν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Ο νομάρχης Αθηνών δήλωσε: 'Επειδή προφανώς μπαίνουμε σε μια περίοδο εξάπλωσης της νόσου στη μαθητική κοινότητα, θέλω να επαναφέρω την πρότασή μου, η οποία είχε γίνει δεκτή δημοσίως από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, οι μαθητές μετά την απουσία τους από το σχολείο λόγω του νέου ιού της γρίπης, όταν επιστρέφουν να παραδίδουν και ιατρική γνωμάτευση ότι αποθεραπεύτηκαν.

Κάνω έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας να τηρήσει τη δέσμευσή του για τη στελέχωση των Κέντρων Εμβολιασμού της Νομαρχίας Αθηνών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όχι να τρέχουμε όλοι μαζί την τελευταία στιγμή'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management