Σχεδόν 5.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως από την έναρξη της πανδημίας της νέας γρίπης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Καθώς οι περισσότερες χώρες έχουν σταματήσει να μετρούν τα περιστατικά νέας γρίπης, ο αριθμός θεωρείται ότι δεν ανταποκρίνεται στον πραγματικό αλλά είναι χαμηλότερος.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, σημειώθηκαν 4.999 θάνατοι έως τις 18 Οκτωβρίου, οι περισσότεροι από τους οποίους αφορούν το δυτικό ημισφαίριο. Σε εβδομαδιαία βάση ο αριθμός αυξήθηκε κατά 264.

Στην Ισλανδία σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από νέα γρίπη την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ για πρώτη φορά ανακοίνωσαν θανάτους το Σουδάν και το Τρινιδάδ και Τομπάγκο. Αν και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν από τη νέα γρίπη χωρίς θεραπευτική αγωγή, ο ιός ‘χτυπά’ τα παιδιά ιδιαίτερα σκληρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων των ΗΠΑ, περισσότερα από τα μισά περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία και σχεδόν το ένα τέταρτο των θανάτων αφορούν παιδιά και ενήλικες κάτω των 25 ετών.

Πηγές:
Π.Ο.Υ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου