Ο Π.Ο.Υ προτρέπει σε έγκαιρη αντιμετώπιση με αντιικά φάρμακα για την καταπολέμηση των σοβαρών περιστατικών νέας γρίπης.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι έγκυες, θα πρέπει να αρχίζουν θεραπεία αμέσως μόλις αρχίσουν τα συμπτώματα. Άνθρωποι που δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά τα συμπτώματα που εμφανίζουν είναι χειρότερα από αυτά της συνήθους γρίπης θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται με φάρμακα, για παράδειγμα αν εμφανίζουν δυσκολία στην αναπνοή ή έχουν πυρετό που διαρκεί περισσότερο από 3 ημέρες, ανακοίνωσε ο Π.Ο.Υ.

Η Dr. Nikki Shindo, του Π.Ο.Υ, δήλωσε ότι το συμπέρασμα των γιατρών που παρευρέθησαν σε συμβούλιο ειδικών για την κλινική φροντίδα, τον προηγούμενο μήνα, ήταν πως η έγκαιρη χρήση των αντιικών μπορεί να αλλάξει την πορεία μιας μόλυνσης με τον ιό H1N1 σε ορισμένους από τους σοβαρά άρρωστους ασθενείς.

Η Shindo δήλωσε ότι οι γιατροί δεν θα πρέπει να αισθάνονται δεσμευμένοι από τη σύσταση τα φάρμακα να χρησιμοποιούνται εντός 48 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων, εξηγώντας ότι αν οι ασθενείς είναι ακόμα άρρωστοι, το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο.

Παράλληλα, ο Π.Ο.Υ προτρέπει τους ασθενείς με H1N1 που εμφανίζουν πνευμονία να λαμβάνουν αντιβιοτικά, επίσης, επειδή σε αριθμό περιστατικών η πνευμονία προκαλείται από βακτηριακή ταυτόχρονη λοίμωξη.

Πηγές:
Π.Ο.Υ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο