Στην ακριτική Σύμη ταξίδεψε ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ για να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του νησιού, στην 9η εθελοντική του εκστρατεία, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018.

Συνολικά διενεργήθηκαν περί τις 2.100 εξετάσεις σε 581 κατοίκους από την ομάδα των εθελοντών των εταιρειών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δύο κατ’ οίκον επισκέψεις. Η ομάδα αποτελούταν από 28 ιατρούς 16 ειδικοτήτων καθώς και 32 εθελοντές από το νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των εταιριών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Οι ειδικότητες των ιατρών που συμμετείχαν ήταν: αγγειοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, παιδίατροι, πλαστικοί χειρουργοί, πνευμονολόγοι, χειρουργοί & χειρουργοί μαστού και ωτορινολαρυγγολόγοι. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν αιματολογικούς ελέγχους, pap-test, υπερηχογραφήματα σώματος, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς και σπιρομετρήσεις.

Το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, οι οποίοι με εφόδιο τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουν τα νοσοκομεία του Ομίλου, ταξιδεύουν και προσφέρουν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα.

Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 8 εθελοντικές εκστρατείες, έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 9.800 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί περισσότερες από 38.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις (Λειψοί & Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα, Λέρος, Τήλος-Νίσυρος, Άργος Ορεστικό).

Ο Δήμαρχος της Σύμης κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, εξέφρασε τις βαθύτερες ευχαριστίες του για την πολύτιμη ιατρική φροντίδα που παρείχαν οι εθελοντές του Ομίλου ΥΓΕΙΑ με ζήλο, ανιδιοτέλεια και φιλαλληλία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «O Δήμαρχος και σύσσωμο του Διοικητικό Συμβούλιο του νησιού μας επικροτεί και επιδοκιμάζει τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Η ανταπόκριση των κατοίκων του νησιού μας ήταν τεράστια, πράγμα που αποδεικνύει και το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε ελλείψει ιατρών. Η οργάνωση υπήρξε πρωτόγνωρη και αρμόζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και το ιατρικό προσωπικό για τον άριστο συντονισμό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αρμόζουν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέα Καρταπάνη, τον οποίο προτιθέμεθα να ανακηρύξουμε επίτιμο Δημότη Σύμης, σε επίσημη τελετή που θα διοργανωθεί στο νησί μας σε χρονικό διάστημα που θα οριστεί από το δημοτικό συμβούλιο λίαν συντόμως. Ευχόμαστε να έχουμε την ευκαιρία ιατροί πάσης ειδικότητας να επισκέπτονται το νησί μας και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος των συμπολιτών μας".

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε πως «Είμαστε πολύ περήφανοι και πολύ χαρούμενοι που μπορούμε και προσφέρουμε σε μέρη της πατρίδας μας που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Η Σύμη παρόλο που είναι ένα πολύ όμορφο και τουριστικό μέρος, εντούτοις έχει έλλειψη ιατρών και αυτό το διαπιστώσαμε στις μέρες που κάνουμε εξετάσεις στον κόσμο, καθώς εξετάσθηκε σχεδόν το 25% του μόνιμου πληθυσμού του νησιού. Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα αυτή τη μεγάλη προσφορά, την οποία κάνουν αφιλοκερδώς όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και το τεχνικό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, οι οποίοι με πολύ μεγάλη χαρά, προθυμία και αγάπη οργάνωσαν και μόχθησαν, ώστε να διεκπεραιωθεί αυτή τη προσπάθεια με τον καλύτερο τρόπο. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι, όπως σε κάθε τέτοια εξόρμηση, προβλήματα τα οποία βρίσκουμε στον κόσμο που μας επισκέπτεται και τα οποία χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης και αντιμετώπισης, τους καλούμε, εφόσον βέβαια και εκείνοι το επιθυμούν, να έρθουν στο ΥΓΕΙΑ και να τα αντιμετωπίσουν εντελώς δωρεάν, τόσο από την πλευρά του νοσοκομείου όσο και από την πλευρά των γιατρών".

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο