Σε 'μπλακ άουτ' οδηγούνται όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, από τη γενίκευση των επισχέσεων εργασίας των γιατρών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για την μη εξόφληση εφημεριών που έχουν πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες.

Η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προσπάθησε να τούς καθησυχάσει, λέγοντας ότι έχει δρομολογηθεί η εξόφλησή τους και πως δεν θα περικοπούν τα ποσά για εφημερίες.

Ο προεδρεύων της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας κάνει λόγο για γενίκευση των κινητοποιήσεων, σημειώνοντας ότι το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη εφημέρευσε μόνο το ένα από τα δύο νοσοκομεία που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα εφημέρευσης.

Το γεγονός οφείλεται στην εξάντληση των ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης με βάση τις τέσσερις εφημερίες ανά γιατρό.

Είναι αξιοπρόσεκτο – σημειώνει – ότι ούτε ο διοικητής του νοσοκομείου ('Άγιος Παύλος'), ούτε ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) προσήλθαν σε συνάντηση με τους γιατρούς και την ΟΕΝΓΕ.

Στα Γιαννιτσά , έκλεισε η μονάδα εντατικής θεραπείας, λόγω έλλειψης επιμελητή γιατρού, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του διοικητή του νοσοκομείου.

Στα ν οσοκομεία της Αθήνας η κατάσταση είναι έκρυθμη και το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο γιατρών μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Όλα τα νοσοκομεία της χώρας μπαίνουν από τη Δευτέρα σε επίσχεση εργασίας με απόφαση που έλαβε το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ.

Η ΟΕΝΓΕ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας , ζητώντας συνάντηση. Ανάλογη επιστολή απέστειλε και στους αρχηγούς των κομμάτων.


Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το κεντρί της μέλισσας μπορεί να ενισχύσει κοινό φάρμακο κατά του Πάρκινσον
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια
Novo Nordisk: Ζητεί ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει διαφημίσεις φαρμάκων αδυνατίσματος της Eli Lilly