Αποσύρεται από το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ η διάταξη που προβλέπει βαθμό 'συντονιστή διευθυντή'.
Αυτό προκύπτει από την επικοινωνία που είχε η διοίκηση της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) με την υπουργό Υγείας κ. Μαρίλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Από την ΕΙΝΑΠ ανακοινώθηκε την Τρίτη ότι την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ με την υπουργό Υγείας.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το ΕΣΥ (προσλήψεις, εφημερίες και δεδουλευμένα, νομοσχέδιο υπουργείου Υγείας, προμήθειες).
Στις 8 Ιουλίου, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απέστειλε συμπληρωματική επιστολή στην υπουργό, όπως είχε δεσμευτεί. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας, η υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ και του δήλωσε ότι η συνάντηση μας την έπεισε για πολλά, και του ανέφερε ότι:
- Αποσύρει από το νομοσχέδιο την μετατροπή της θέσης και ρόλου συντονιστή διευθυντή σε βαθμό. Ως εκ τούτου, οι βαθμοί παραμένουν τρεις, επιμελητής Β, επιμελητής Α και διευθυντής.
- Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Σαχινίδης, υπέγραψε το πρόσθετο κονδύλι για τις εφημερίες Απριλίου και Μαΐου, ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα αυτών των μηνών. Οφείλουμε πάντως να συνεχίσουμε να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το κεντρί της μέλισσας μπορεί να ενισχύσει κοινό φάρμακο κατά του Πάρκινσον
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια
Novo Nordisk: Ζητεί ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει διαφημίσεις φαρμάκων αδυνατίσματος της Eli Lilly