Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο συγχώνευσης νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τον Απρίλιο του 2011, οπότε αναμένεται να έχει συνταχθεί ο υγειονομικός χάρτης της χώρας.
Το υπουργείο Υγείας προχωρεί, επίσης, σε αξιολόγηση δημόσιων και ιδιωτικών υγειονομικών μονάδων:
'Σε ορισμένες περιοχές, υπάρχουν μονάδες οι οποίες δεν έπρεπε να υπάρχουν. Δεν πρέπει να αξιολογηθούν;', αναρωτήθηκε την Τετάρτη ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των επτά Ιατρικών Σχολών της χώρας.
Νωρίτερα, ο υπουργός είχε κάνει δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, διαψεύδοντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο κατάργησης Κέντρων Υγείας:
'Στα νοσοκομεία, όπου οι συγχωνεύσεις θα ήταν μια πολιτική, προαπαιτούμενο αυτής της πολιτικής είναι η κατάρτιση του υγειονομικού χάρτη της χώρας. Για να είσαι στρατηγικός, να μην κάνεις μια συγχώνευση επειδή έπεσε στα μάτια σου.
Δηλαδή, βρέθηκε μπροστά σου κι αυτός που βρέθηκε μπροστά σου αυτός είναι που στοχεύεις'.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αυτό θα συζητηθεί από τον Απρίλιο και μετά: 'Δεν μπορώ μέχρι τον Απρίλιο να μιλήσω για συγχωνεύσεις διότι ο υγειονομικός χάρτης της χώρας δεν είναι έτοιμος, ενώ έπρεπε να είναι πριν από είκοσι χρόνια'...
Συναίνεση;
Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε την Τρίτη ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να δείξει τόλμη και να προχωρήσει σε κλείσιμο - συγχωνεύσεις νοσοκομείων.
Εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να φανεί συναινετική σε ένα τέτοιο εγχείρημα, ενώ χαρακτήρισε 'άτολμους' τους υπουργούς Υγείας της ΝΔ.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια
Novo Nordisk: Ζητεί ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει διαφημίσεις φαρμάκων αδυνατίσματος της Eli Lilly
Πρώτη θεσμική δικαίωση για τις έγκυες και λεχώνες αιρετές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης