Ο κ. Σπυρόπουλος παρουσίασε την εισήγησή του για το θέμα, η οποία προβλέπει τα εξής:
Ελεύθερη επιλογή των ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, έπειτα από την ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στο ΕΣΥ για την εθελούσια ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ ή στο ΕΣΥ.
Πλήρης κατοχύρωση των εργασιακών, ασφαλιστικών, μισθολογικών κεκτημένων του συνόλου των Μόνιμων και Αορίστου Χρόνου ιατρών του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και έπειτα από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.
Επέκταση στα δικαιώματα των ιατρών (μονίμων και αορίστου χρόνου) για παροχή πρόσθετων υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και στα προσωπικά τους ιατρεία, σε περίπτωση που επιλεγεί η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών με ελεύθερη επιλογή πιστοποιημένων ιατρών στον ΕΟΠΥΥ, με συνακόλουθη βελτίωση των μηνιαίων απολαβών τους.
Ο διοικητής του ΙΚΑ διαβεβαιώνει ότι η διοίκηση του Ιδρύματος δεν προτίθεται να προβεί σε κατάργηση οποιασδήποτε Μονάδας Υγείας από αυτές που λειτουργούν σήμερα.
Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια
Novo Nordisk: Ζητεί ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει διαφημίσεις φαρμάκων αδυνατίσματος της Eli Lilly
Πρώτη θεσμική δικαίωση για τις έγκυες και λεχώνες αιρετές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης