Σε νέες περικοπές δαπανών στο χώρο της υγείας, προχωρεί η κυβέρνηση.
Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε περαιτέρω μειώσεις και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος προθυμοποιήθηκε να μειώσει κατά 100 εκατομμύρια τις δαπάνες στο υπουργείο του.
Νέες περικοπές αναμένονται και στο χώρο του φαρμάκου, καθώς τα οικονομικά των Ταμείων βρίσκονται στο κόκκινο.
Η μείωση των εσόδων τους συνδέεται και με την είσπραξη μικρότερου από το προϋπολογισθέν ποσού από την έκπτωση των φαρμακοποιών (rebate). Το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε ότι θα είχε είσπραξη ίση με το 4,5% του τζίρου των Ταμείων, εισπράττοντας όμως μόνο το 2,8%: ‘Η υστέρηση αυτή πιθανόν να οφείλεται στη μη έγκαιρη καταβολή των οφειλόμενων από την πλευρά μας’, σχολίασε ο κ.
Λοβέρδος.
Τρόικα
Ο υπουργός Υγείας είχε την Πέμπτη συνάντηση με εκπροσώπους της τρόικας. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνάντηση πήγε καλά, σχολιάζοντας ότι ο χώρος της υγείας έπαψε πια να είναι το ‘μαύρο πρόβατο’.
Δ.Κ
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΠΦΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτοφροντίδας
Ι.Σ. Λάρισας: "Όχι" σε κτηνιατροδικαστικές πράξεις από ιατροδικαστές ανθρώπων
Η παχυσαρκία ξεκινά από τον εγκέφαλο;