Γράφει η Σοφία Νέτα

Τη νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο ΙΑΣΩ GENERAL, υπογραμμίζοντας ότι το Νεφρολογικό Τμήμα που αναπτύσσεται στο νοσοκομείο με τη λειτουργία της Μονάδας , αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών σε μια ειδική κατηγορία ασθενών, τους νεφροπαθείς.


Την έναρξη και τον χαιρετισμό της εκδήλωσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ GENERAL Ξενοφώντας Φαφούτης τονίζοντας την σπουδαιότητα της υπερσύγχρονης αυτής Μονάδας, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ Ιωάννης Ζολώτας, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Τάκης Γιαννίρης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών Γιώργος Καστρινάκης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΙΑΣΩ.


Η μονάδα διαθέτει συσκευές αιμοκάθαρσης GAMBRO με τις οποίες γίνεται η κλασική αιμοκάθαρση και η αιμοδιαδιήθηση, επεξεργασία νερού με αντίστροφη όσμωση, φίλτρα αιμοκάθαρσης low και high flux, διαλύματα αιμοκάθαρσης με διατανθρακικά και σάκους αιμοδιαδιήθησης και αποστείρωση μηχανημάτων μετά από κάθε συνεδρία αιμοκάθαρσης.

Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού είναι η νεφρολόγος Αγγελική Μπλέτα.


Η μονάδα διαθέτει σαλόνι παραμονής ασθενών και συγγενών όπως και δωρεάν parking, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, η αιμοκάθαρση καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.


Οι ασθενείς βρίσκονται υπό την στενή παρακολούθηση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού το οποίο επιλέγεται με αυστηρά κριτήρια για την εμπειρία του. Το ιατρικό προσωπικό είναι παρόν σε κάθε αιμοκάθαρση ενώ παραμένει στη διάθεση των ασθενών όλο το 24ώρο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού.

Επίσης, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υποστηρίζεται από όλα τα νοσηλευτικά τμήματα, την ΜΕΘ και τα εργαστήρια.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλογισμός: Πώς να ξεκινήσω;
Το κεντρί της μέλισσας μπορεί να ενισχύσει κοινό φάρμακο κατά του Πάρκινσον
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια