Κύκλο προγραμμάτων πρακτικής άσκησης γιατρών ξεκινά το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ μπαίνοντας δυναμικά στο χώρο της ιατρικής εκπαίδευσης.

Το 1ο πρόγραμμα με θέμα ‘Ενδοσκοπική Γυναικολογία και Ουρογυναικολογία’ έχει ως στόχο τη μεταφορά κλινικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας και την εξοικείωση των νέων ιατρών στις σύγχρονες τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής.

Το πρόγραμμα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, είναι 4μηνης διάρκειας, ξεκινά τον ερχόμενο Νοέμβριο και αφορά πτυχιούχους ιατρούς.

Με αφορμή την έναρξη του 1ου Προγράμματος Μετεκπαιδευτικής Πρακτικής Άσκησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Μητέρα, κ. Ανδρέας Καρταπάνης επεσήμανε ότι ‘είναι η πρώτη φορά που ιδιωτικός φορέας υγείας στο χώρο της γυναικολογίας επεκτείνει την ακαδημαϊκή μόρφωση των ιατρών, με προγράμματα πρακτικής άσκησης’, τονίζοντας ότι παρότι ο Όμιλος Υγεία παρέχει υπηρεσίες υγείας όλων των ειδικοτήτων, εντούτοις επειδή οι ειδικότητες χορηγούνται με εκπαίδευση σε νοσοκομεία του δημοσίου, το Μητέρα δεν μπορεί να δώσει ειδικότητα.

Σημείωσε ακόμη ότι ‘το Μητέρα, το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα με 501 κλίνες, 450.000 τοκετούς και περισσότερα από 500.000 γυναικολογικά χειρουργικά περιστατικά στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, είναι σε θέση, με την ομάδα καταξιωμένων ιατρών και τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό που διαθέτει, να μεταφέρει την εμπειρία και τεχνογνωσία του στη νέα γενιά ιατρών.

Η βεβαίωση παρακολούθησης που θα λαμβάνει ο κάθε ιατρός, αποτελεί ένα ουσιαστικό αποδεικτικό συνεχιζόμενης, ιατρικής εκπαίδευσης και σημαντικό εφόδιο στην επαγγελματική του ζωή’.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος, Αν. Καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Μητέρα κ. Γεώργιος Καλλιπολίτης ‘Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το ακαδημαϊκό έργο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας, ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική μεγάλων νοσοκομείων στις ΗΠΑ (Johns Hopkins, Mayo Clinic κλπ).

Αποτελεί το 1ο μιας σειράς ολοκληρωμένων προγραμμάτων που συνδυάζουν την εξειδίκευση των νέων ιατρών με τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε προσομοιωτές και παρακολούθηση στα χειρουργεία. Για το λόγο αυτό, έχουμε εξασφαλίσει την αιγίδα της Ένωσης Μαιευτήρων - Γυναικολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης καθώς και την υποστήριξη του Ερευνητικού- Πειραματικού Κέντρου ELPEN’.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα των γιατρών του Μητέρα, επεσήμανε τη δημοσίευση σειράς εργασιών σε υψηλού επιπέδου περιοδικά.

Από την πλευρά του, ο Υπεύθυνος του Προγράμματος, μαιευτήρας – ενδοσκοπικός χειρουργός – γυναικολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Ομίλου Υγεία, κ. Στέφανος Χανδακάς τόνισε ότι ‘Τα τελευταία 20 χρόνια η χειρουργική λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση στη γυναικολογία, έχει αλλάξει δραματικά και προχωρά όλο και πιο συχνά προς ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, προς αντιμετώπιση της πλειονότητας των γυναικολογικών παθήσεων, που απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς κάτω από το 10% των γυναικολογικών χειρουργείων πραγματοποιούνται ενδοσκοπικά έναντι 35% σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης των νέων ιατρών σε αυτό τον τομέα.

Το πρόγραμμα αυτό αποφέρει μια σε βάθος εμπειρία στη χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα της λαπαροσκοπικής και υστεροσκοπικής χειρουργικής, η οποία ενισχύεται και από την κλινική διασύνδεση με το Princess Royal University Hospital, London, United Kingdom’.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 19 Οκτωβρίου.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 6869111 (ΜΗΤΕΡΑ).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο