Την παραίτησή της από τη θέση της υφυπουργού Υγείας, υπέβαλε την Παρασκευή η κ. Φωτεινή Σκοπούλη.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ συνεδρίασε νωρίτερα και αποφάσισε να αποσύρει από την κυβέρνηση τους υπουργούς που στηρίζει και από τον κρατικό μηχανισμό τα στελέχη της (διοικητές νοσοκομείων - οργανισμών).

Πληροφορίες που είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι η κ. Σκοπούλη ήταν από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ τα οποία ζήτησαν να έρθει το κόμμα σε ρήξη με τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του πρωθυπουργού και της ίδιας, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Η κ. Σκοπούλη φέρεται να είχε εκφράσει παράπονα σχετικά με την κακή συνεργασία της με τους συναδέλφους της στο υπουργείο Υγείας.

Μπλοκάρουν

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε η κ. Σκοπούλη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ την Παρασκευή δήλωσε στο 'Βήμα' ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο:

'Εμείς είμαστε μεταρρυθμιστές. Αυτοί δεν είναι. Μπλοκάρουν κάθε μεταρρύθμιση και η δεξιά και το ΠΑΣΟΚ. Έχουν χτίσει ένα κράτος με πλοκάμια συμφερόντων τα οποία δεν θέλουν να αλλάξουν'.

ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ, ονόματα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ακούγονται ήδη για το υπουργείο Υγείας. Σε αυτά, περιλαμβάνονται εκείνα της Φώφης Γεννηματά και του Θάνου Μωραΐτη.

Πιθανή έλευσή τους στο υπουργείο Υγείας, σημαίνει ριζική αλλαγή της πολιτικής του ηγεσίας και δεν προκύπτει από την αποχώρηση της κ. Σκοπούλη...

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;