Εμπλοκή φαίνεται ότι υπάρχει με την υπογραφή νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος Ιουνίου και παρά τις πολλαπλές προσπάθειες της Ένωσης για υπογραφή νέων, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη εφικτό.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Οργανισμού κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη!

Τα θέματα αυτά επρόκειτο να λυθούν στο πλαίσιο της επιτροπής διαπραγμάτευσης, που λειτουργεί με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, ωστόσο, η επιτροπή συνεδρίασε μία φορά και ο διάλογος έχει διακοπεί με δική της ευθύνη.

Το προεδρείο της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ είχε καταθέσει στην επιτροπή τις προτάσεις της, με σκοπό να γίνει από κοινού η επεξεργασία ενός επίσημου προσχεδίου της νέας σύμβασης.

Λίγο πριν την οριστική λήξη των συμβάσεων, η επιτροπή δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα.

Αδιάφορη

Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο για “αδιάφορη στάση” του Οργανισμού και της επιτροπής διαπραγμάτευσης, που τελεί υπό την εποπτεία του, προειδοποιώντας ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει η στάση αυτή στους ασφαλισμένους.

Το προεδρείο της Ένωσης ζητεί συνάντηση με τον νέο υπουργό Υγείας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα και να υπογραφούν νέες συμβάσεις.

Επισημαίνει, δε, ότι εκκρεμεί από τον Ιανουάριο του 2012 η εξόφληση οφειλόμενων ποσών από τον ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς, τονίζοντας ότι η υπομονή των γιατρών έχει εξαντληθεί.