Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Αντικείμενο της συνάντησης – η οποία πραγματοποιήθηκε στην οδό Αριστοτέλους – ήταν η ενημέρωση του κ. Καρατζαφέρη για τα θέματα Υγείας και τα τρέχοντα προγράμματα στο χώρο.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Προγραμματισμένη η σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τη στρατηγική μας και για όλα τα προγράμματα, που έχουν να κάνουν με το χώρο της υγείας.
Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα και σε βάθος συζήτηση και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γι΄ αυτή τη συνάντηση. Θέλω να πιστεύω, ότι στη Βουλή θα μας δοθεί η δυνατότητα για να συζητήσουμε πάνω στα δύο σημαντικά νομοσχέδια, που πρόκειται να κατατεθούν εντός των προσεχών δέκα ημερών, με κορυφαίο αυτό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
Μας απασχόλησαν και επιμέρους ζητήματα, πολλά εκ των οποίων είναι άμεσης προτεραιότητας, όπως αυτό της πρόσληψης του προσωπικού, που αποτελεί και τη βάση της προσπάθειάς μας, για να λειτουργήσει με ποιότητα και επάρκεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Υπολογίζουμε -όπως είπα και στον κ. Πρόεδρο- ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, όλες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα είναι ανοιχτές, μιας και καταφέραμε με γρήγορους ρυθμούς να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες, ώστε από τους κυλιόμενους πίνακες, να προσληφθούν 2.000 νοσηλευτές, εκ των οποίων οι 1.000 θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ.
Γιώργος Καρατζαφέρης: Αντιλαμβάνεστε βέβαια, ότι το θέμα της υγείας είναι ένα κυρίαρχο θέμα και της κοινωνίας αλλά και της πολιτικής. Στον κύκλο της ενημέρωσης, τον οποίο έχω αποφασίσει, δεν μπορούσε παρά να έχει μια πρωτεύουσα θέση.
Είχα μια πλατιά ενημέρωση από τον κ. υπουργό, συζητήσαμε πολλά θέματα γενικά αλλά και ειδικά του χώρου της υγείας.
Του εξέφρασα κάποιες απόψεις, όπως το θέμα των νοσηλευτών, οι οποίοι δεν μπορούν να προέρχονται από το ΑΣΕΠ. Είναι μία εξειδίκευση, είναι μια στράτευση, η οποία δεν μπορεί να γίνει μέσα από αυτό το όργανο.
Και βεβαίως, μια ταξική καταχώρηση που γίνεται σε αυτό τον κλάδο. Θα συνεχίσω αυτές τις επισκέψεις στα υπουργεία, ούτως ώστε να έχω μια σφαιρική άποψη για όλα τα θέματα. Είμαι ικανοποιημένος από την ενημέρωση, που είχα.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Διαλογισμός: Πώς να ξεκινήσω;
Το κεντρί της μέλισσας μπορεί να ενισχύσει κοινό φάρμακο κατά του Πάρκινσον
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια