Έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας θα έχουν σε λίγη ώρα οι φαρμακοποιοί.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και μέλη του προεδρείου επισκέπτονται τον Ανδρέα Ξανθό, προκειμένου να ενημερωθούν για τις επικείμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.
Ο Κωνσταντίνος Λουράντος θα ζητήσει να πληροφορηθεί την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το θέμα, την οποία φέρεται να έχει γίνει αποδεκτή από τους “θεσμούς”.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχετική πρόταση, την οποία έχει παρουσιάσει στους εκπροσώπους των δανειστών.
Ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε μαζί τους την Τετάρτη και τους ανέφερε ότι η ελληνική θέση είναι να επιτρέπεται η ίδρυση φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς, με τον όρο ότι μέτοχος θα είναι και φαρμακοποιός.
Δηλώσεις για το ιδιοκτησιακό έκανε το πρωί και ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κ. Λουράντος.
Τσακαλώτος
Συνάντηση είχε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους θεσμούς.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, το ψωμί, τις εκπτώσεις και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων.
Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, φαίνεται πως γίνεται δεκτή από τους δανειστές η ΚΥΑ που πρότεινε η κυβέρνηση.
Η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου, χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Eτήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδας
Οι πιο πράσινες χώρες της Ευρώπης- Πού βρίσκεται η Ελλάδα
Εποχικές αλλεργίες: Ενημέρωση και έλεγχος κοινού στο "Παπαγεωργίου"