Για 45 νοσηλευτές, ιατρικό και λοιπό προσωπικό, παραμένει ανενεργό επί 14 μήνες το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας καρκινοπαθών “Νίκος Κούρκουλος”.

Η πρωτοποριακή αυτή μονάδα, που δημιουργήθηκε με δωρεά του ιδρύματος Λάτση και φέρει το όνομα του αείμνηστου ηθοποιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του από καρκίνο.

Το Κέντρο, με δυνατότητα 30.000 εισαγωγών και 4.000 χειρουργικών επεμβάσεων, εντάχθηκε στις δομές του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”.

Δεν μπορεί, ωστόσο, να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους καρκινοπαθείς, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στελέχωσής του με το αναγκαίο προσωπικό, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής”.

Όλα αυτά, την ώρα που το νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” σηκώνει ένα τεράστιο βάρος από την αυξημένη ζήτηση για ογκολογικές υπηρεσίες.

Το κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Ασωπίου 4, κοντά στο Πεδίον του Άρεως, όπου λειτουργούσε έως το 2011 το 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ.

Ανακατασκευάστηκε από τα θεμέλια και έχει έξι ορόφους: ισόγειο και τρία υπόγεια, ενώ η συνολική του επιφάνεια είναι 4.000 τετραγωνικά μέτρα.

Επιθυμία

Στα εγκαίνια της μονάδας, στις 18 Ιανουαρίου 2015 (φωτό), η Μαριάννα Λάτση είχε επισημάνει πως το έργο αποτέλεσε βαθιά της επιθυμία.

Αναφερόμενη τότε στον Νίκο Κούρκουλο και στον τρόπο που είχε αντιμετωπίσει τον καρκίνο, είπε πει:

“Ο Νίκος έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου του 2007. Έζησε με τον καρκίνο για έξι χρόνια χωρίς μεμψιμοιρία.

Συνειδητά δεν λέω ότι πολέμησε τον καρκίνο για έξι χρόνια, διότι τον αποδέχθηκε ως μέρος της ανθρώπινης φύσης, συμφιλιώθηκε με την ιδέα της αρρώστιας - ''γιατί όχι και σε εμένα'' έλεγε συχνά - γεγονός που του επέτρεψε να ζει, να εργάζεται και να ονειρεύεται έως το τέλος, ακόμη και στο τέλος”...

ΔΗΜ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα