Το αντικαρκινικό νοσοκομείο “Μεταξά” επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με ασθενείς, είχε συνάντηση με τη διοίκηση, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση στο νοσοκομείο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δεν μας ενδιαφέρει – είπε να κάνουμε τη συνηθισμένη αντιπολίτευση του κλασικού εντοπισμού των προβλημάτων:

“Μας ενδιαφέρει τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής. Και, κυρίως, να δούμε πως νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστικά κεντρικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν να επιτελέσουν καλύτερα τον ρόλο τους. Αυτός είναι ο λόγος της δικής μας παρουσίας”.
 Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ. Μητσοτάκη, το “Μεταξά” είναι το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο των Βαλκανίων.

Διαθέτει 410 κρεβάτια και πραγματοποιεί περίπου 3.500 χειρουργεία το χρόνο.

Ελλείψεις

Το 30% των κρεβατιών είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης, προσωπικού.

Από τα έξι συνολικά χειρουργεία, λειτουργούν τα τέσσερα, ενώ τα έξι κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν με δυσκολίες.

Μεγάλο αγκάθι για το νοσοκομείο αποτελεί το γεγονός ότι πέντε κρεβάτια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας παραμένουν εκτός λειτουργίας.

Οι γιατροί τόνισαν την έλλειψη μηχανημάτων και εξειδικευμένου προσωπικού.

Προσλήψεις

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως σε ένα στενό δημοσιονομικό περιβάλλον, με αυστηρούς περιορισμούς στη σχέση προσλήψεων και αποχωρήσεων, το Κράτος πρέπει να θέτει προτεραιότητες στις προσλήψεις:

“Για εμάς, οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε αυτήν την κατεύθυνση ελπίζω να κινηθεί και η κυβέρνηση και σίγουρα θα κινηθούμε εμείς την επόμενη μέρα.

Να θυμίσω ότι υπήρχε προγραμματισμός προσλήψεων από το 2015 όταν αποχώρησα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο χώρος της Υγείας, ήταν πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες”.

Δημ.Κ.