΄Eληξαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων UEHP στο Βελιγράδι με εκπροσώπηση της Ελλάδος από τον Πρόεδρο της ΠΕΙΚ και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της UEHP, Γρ. Σαραφιανό.

Κατά τη διάρκειά της έγινε παρουσίαση από τους Σέρβους του συστήματος υγείας στη χώρα τους, τις δράσεις τους για το 2018, όπως η νέα νομοθεσία για τη λειτουργία των Κλινικών και των Πολυκλινικών, των ασφαλιστικών εταιριών, της νομοθεσίας για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, το πλαίσιο για τις κλινικές έρευνες που αποτελεί project του WHO, την εισαγωγή της τιμολόγησης με capitation and DRG's system, project of the World Bank.

Η Σερβία διαθέτει 177 κρατικά νοσοκομεία, 6 στρατιωτικά και 88 ιδιωτικά.Περίπου 29.897 είναι οι Σέρβοι ιατροί, με το 12,4% αυτών να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Διαθέτει ακόμη 156 πολυκλινικές, εξειδικευμενες κλινικές έως 3 max ειδικότητες και 1 Ψυχιατρική.

'Εγιναν επίσης παρουσιασεις των συστημάτων υγείας από εκπροσώπους του Μαυροβούνιου, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Κροατίας και της Fyrom.

Ενδιαφέρον είναι ότι παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Silver Economy: Care and cure που ακολουθεί το ORPEA Group, το οποίο εξαπλώνεται σε όλες στις ευρωπαϊκές χώρες εξαγοράζοντας κλινικές. Μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει μέσω εξαγορών 60 κλινικές και όπως μάθαμε το ενδιαφέρον της δεν επεκτείνεται στην ελληνική αγορά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα