Υψηλότερα ποσά σε μία σειρά αποζημιώσεων προς παρόχους, περιλαμβάνει η τελευταία αναθεώρηση του τρέχοντος προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, αποφασίστηκε να αναθεωρηθούν τα κονδύλια για τους παρακάτω κωδικούς:

Οι ιατρικές επισκέψεις της προηγούμενης χρήσης κατά 1 εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη αναθεώρηση. Το ετήσιο ποσό φτάνει τώρα στα 39,5 εκατομμύρια ευρώ, από 38 εκατομμύρια κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού και 38,5 εκατομμύρια στην προηγούμενη αναθεώρησή του.

Κατά 21,9 εκατομμύρια ευρώ αυξάνεται το κονδύλι για διαγνωστικά κέντρα και αμοιβές παρακλινικών εξετάσεων. Το ποσό ανέρχεται πλέον στα 350 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 328,1 εκατομμυρίων στον αρχικό προϋπολογισμό.

Αυξημένες κατά 2 εκατομμύρια ευρώ είναι οι αποζημιώσεις για φυσικοθεραπείες, με το ετήσιο κονδύλι να ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 68 εκατομμυρίων στον αρχικό προϋπολογισμό.

Σημαντική αύξηση 45 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπεται στις ετήσιες δαπάνες για μονάδες τεχνητού νεφρού και αιμοκάθαρσης, οι οποίες ανέρχονται σε 155 εκατομμύρια ευρώ έναντι αρχικού προϋπολογισμού 110 εκατομμυρίων.

Στην πρόσφατη αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ προβλέπεται κονδύλι 6 εκατομμυρίων ευρώ για υπηρεσίες Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ανοικτής Περίθαλψης, που δεν υπήρχαν στον αρχικό προϋπολογισμό.

Κατά 3 εκατομμύρια ευρώ αυξάνεται και το κονδύλι για νοσηλείες σε ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κλειστής Περίθαλψης, το οποίο ανέρχεται στα 54 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 51 εκατομμυρίων.

Κλινικές

Αυξημένο κατά 30 εκατομμύρια ευρώ είναι το ετήσιο κονδύλι για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές, το οποίο διαμορφώνεται στα 265 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 235 εκατομμυρίων στον αρχικό προϋπολογισμό.

Μεγαλύτερο κονδύλι για 3 εκατομμύρια ευρώ προβλέπεται για τη νοσηλεία ασφαλισμένων στο εξωτερικό, το οποίο ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ έναντι 25 εκατομμυρίων.

Στα 50 εκατομμύρια ευρώ φτάνει πλέον το ποσό για νοσηλείες σε ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές (αύξηση 5 εκατομμυρίων), ενώ μειωμένο κατά 3 εκατομμύρια είναι το κονδύλι για φορείς υποστήριξης αναπηρίας (50 εκατομμύρια ευρώ από 53 εκατομμύρια).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης