Λύση στο αδιέξοδο που είχε προκύψει με τις πληρωμές των επικουρικών στα νοσοκομεία, έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η εμπλοκή που είχε προκύψει με τον χρόνο απασχόλησής τους (ξεπερνούσε τους 24 μήνες) ξεπεράστηκε με τη “συγγνωστή πλάνη”, όπως είχε αναφερθεί σε σχετικό ρεπορτάζ του Iatronet.

Στο άρθρο 3, παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, προβλέπεται πως η άδικη πράξη δεν καταλογίζεται στον δράστη, εφόσον αυτός πίστεψε - λόγω πλάνης - ότι είχε δικαίωμα να τελέσει την πράξη και η πλάνη του αυτή ήταν "συγγνωστή", δηλαδή συγχωρήσιμη.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), εντός των ημερών αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από το σκεπτικό της απόφασης θα εξαρτηθεί η καταβολή των δεδουλευμένων στο σύνολο του επικουρικού προσωπικού.

Η εκτίμηση είναι πως η προσφυγή που έχει γίνει δεν θα αλλάζει την σημερινή απόφαση.

Ερωτήματα

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ygeianet) χαρακτηρίζουν θετική την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σημειώνοντας πως, πέραν της ικανοποίησης, προκύπτουν και κάποια ερωτήματα, όπως γιατί δεν υπήρξε αντίδραση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ).

Οι γιατροί εγκαλούν το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, επειδή αμέσως μόλις ανέκυψε το ζήτημα, μπορούσε να ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να εκθέσει τεκμηριωμένα την ανάγκη να θεωρηθούν τα εντάλματα πληρωμής.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε και αντί για αυτό, η ΟΕΝΓΕ διοργάνωνε συλλαλητήρια στο πεζοδρόμιο της Αριστοτέλους.

ΟΕΝΓΕ

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης για την απόφαση που έλαβε την Τρίτη η διάσκεψη κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

"Είχε προηγηθεί δυναμική κινητοποίηση της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ στην έδρα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συνάντηση με αντιπροσωπεία του.

Ακολούθησε το απόγευμα νέα μαζική κινητοποίηση από σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία και την ΟΕΝΓΕ, με συγκέντρωση στον Ευαγγελισμό και πορεία στην Βουλή όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής".

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί από τους αρμόδιους να ενεργοποιηθούν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε τα οφειλόμενα να πιστωθούν στους λογαριασμούς τις επόμενες μέρες.

Απαιτεί, επίσης, από την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, για το οποίο - όπως αναφέρει - φέρει στο ακέραιο την ευθύνη...

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα