Με σκληρές εκφράσεις επιτίθενται οι νοσοκομειακοί γιατροί που πρόσκεινται στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ).

Κάνουν λόγο για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και απειλούν με αποχή από συνεδριάσεις, σε περίπτωση που δεν προηγείται γραπτή εισήγηση του προεδρείου με τα προς συζήτηση θέματα.

Τα επτά μέλη του γενικού συμβουλίου από την παράταξη “Μέτωπο”, μεταξύ των οποίων και ο τέως πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας (φωτό), έστειλαν την Κυριακή επιστολή στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αφροδίτη Ρέτζιου.

Την επιστολήυπογράφουν οι Ανδρούτσος Χρήστος, Βαρνάβας Δημήτρης, Γιαννάκενας Κώστας, Κατσιγιαννόπουλος Κώστας, Καφετζάκης Αλέξανδρος, Λιβαδάς Κώστας και Σολωμού Νατάσα.

Απευθυνόμενοι προς την πρόεδρο, αφήνουν σοβαρές αιχμές, όπως ότι “...πολιτικά προέρχεστε από ένα χώρο (σ.σ. ΚΚΕ), ο οποίος και βαθιά παράδοση στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει, αλλά και ιστορικά δοκιμάστηκε από αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές, όπως αυτές που σήμερα εσείς επιδεικνύετε”...

Καταγγελία

Οι εκπρόσωποι του “Μετώπου” καταγγέλλουν πως το προεδρείο για τα εξής:

  • Συγκαλεί τα όργανα της ΟΕΝΓΕ χωρίς ποτέ να υπάρχει γραπτή εισήγηση, ώστε οι συμμετέχοντες στην Εκτελεστική Γραμματεία και το Γενικό Συμβούλιο να γνωρίζουν επί ποιου θέματος καλούνται να συζητήσουν.
  • Εκδίδει μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων για λογαριασμό της Εκτελεστικής Γραμματείας, χωρίς αυτή να συνεδριάζει, αλλά διά περιφοράς e-mail, θέτοντας μάλιστα στα μέλη χρονικά περιθώρια λίγων ωρών προκειμένου να απαντήσουν.
  • Τα πρακτικά συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Συμβουλίου ποτέ δεν επικυρώνονται, παρ΄ ότι έχουν επισημανθεί σοβαρές διαφωνίες.
  • Σε πολλές περιοδείες της ΟΕΝΓΕ σε νοσοκομεία, είτε οι υπογράφοντες δεν ενημερώνονται καθόλου, είτε ενημερώνονται την τελευταία στιγμή, οπότε αδυνατούν να συμμετάσχουν.
  • Λίγο πριν τη λήξη των συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου εμφανίζονται διάφορα ψηφίσματα, τα οποία δεν έχουν διανεμηθεί στα μέλη νωρίτερα, ώστε να τα μελετήσουν και να μπορέσουν να λάβουν θέση στην ψηφοφορία.

Στη διάρκεια των συνεδριάσεων, δεν τηρείται με ευθύνη σας η διάρκεια ομιλιών που έχει αποφασιστεί, με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να εκτρέπονται χρονικά.

Συμμετοχή

Οι εκπρόσωποι του “Μετώπου” σημειώνουν πως η ανοχή τους έχει εξαντληθεί. Για τον λόγο αυτό, θα προβληματιστούν σοβαρά – όπως αναφέρουν – εάν θα συμμετέχουν στο μέλλον σε συνεδριάσεις οργάνων, χωρίς να έχει προηγηθεί γραπτή εισήγηση επί των θεμάτων, τουλάχιστον τρεις εργάσιμες μέρες νωρίτερα.

Αντίγραφα πρακτικών κάθε συνεδρίασης πρέπει να αποστέλλονται σε όλα τα μέλη του οργάνου.

Θα απέχουν, δε, από κάθε ψηφοφορία ψηφίσματος, το οποίο δεν διανεμήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης και εμφανίζεται αιφνιδιαστικά στο μέσον ή στο τέλος της.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024