Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δύο στελέχη, εξέδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για μία θέση τομεακού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και μία θέση αναπληρωτή διοικητικού γραμματέα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 11 Ιανουαρίου για την πρώτη θέση και στις 24 Ιανουαρίου για τη δεύτερη (ολόκληρες οι προκηρύξεις πιο κάτω).

Η σύσταση των θέσεων προβλέπεται στον νόμο 4369/2016 και οι αρμοδιότητες στο Προεδρικό Διάταγμα 81/2017, που παρατίθενται πιο κάτω.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, οι τομεακοί γραμματείς τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των Γενικών Γραμματειών και οι διοικητικοί γραμματείς της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του υπουργείου.

Οι αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών που υπάγονται στον οικείο αναπληρωτή υπουργό.

Αρμοδιότητά τους είναι η επικουρία του υπουργού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, κατά τη διαδικασία σχεδιασμού των δημόσιων πολιτικών της Γενικής Γραμματείας και προσδιορισμού των στρατηγικών της στόχων.

Αρμοδιότητα

Τούς παρέχεται, επίσης, αρμοδιότητα για τα εξής θέματα:

  • Συντονισμός των οργανικών μονάδων προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των στρατηγικών της στόχων και υλοποίησης των σχεδιαζόμενων πολιτικών.
  • Διασφάλιση συντονισμού των υπηρεσιών κατά τη διαχείριση κρίσεων.
  • Εκτέλεση και εφαρμογή των πολιτικών, όπως αυτές καθορίζονται από την κυβέρνηση και τα όργανά της.
  • Καθοδήγηση των προϊσταμένων των υπηρεσιών κατά τη διαδικασία περαιτέρω εξειδίκευσης των στρατηγικών στόχων που έχουν τεθεί από τον υπουργό και η παρακολούθηση υλοποίησης αυτών.
  • Παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού και επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.

Έχουν, δε, την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών στις οποίες προΐστανται και την αξιολόγηση του προσωπικού.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα