Ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για το ωράριο των φαρμακείων, θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.
Επιχειρώντας να βρει σημείο ισορροπίας μεταξύ δανειστών και φαρμακοποιών για την απελευθέρωση του ωραρίου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εισάγει βελτιωτικές ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή”, η Αριστοτέλους έχει πάρει το “πράσινο φως” από τους “θεσμούς” για καθιέρωση ελάχιστης υποχρεωτικής λειτουργίας 40 ωρών την εβδομάδα.
Συμφωνήθηκε, επίσης, υποχρεωτική συμμετοχή στις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις και συνεχής λειτουργία σε μία περιοχή, προκειμένου να μην παρατηρείται το φαινόμενο φαρμακεία να ανοίγουν σε τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι και να κλείνουν τον χειμώνα.
Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται και διατάξεις που αφορούν τον νέο τρόπο αξιολόγησης των καινοτόμων φαρμάκων (Health Technology Assessment – ΗΤΑ).
Το έργο θα ασκείται από ειδική επιτροπή, η οποία θα γνωμοδοτεί προς το υπουργείο Υγείας σχετικά με το ποιά καινοτόμα φάρμακα πρέπει να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.
Η επιτροπή θα συνεκτιμά το κλινικό όφελος από τη χορήγηση του φαρμάκου, τις ήδη διαθέσιμες αποζημιούμενες θεραπείες, την αξιοπιστία των κλινικών μελετών και τη σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας.
Εργαστήρια
Το υπουργείο Υγείας επαναφέρει τα πληθυσμιακά κριτήρια στην αδειοδότηση των απεικονιστικών εργαστηρίων που εκπέμπουν ιοντίζουσες ακτινοβολίες (ακτινολογικά, αξονικοί τομογράφοι), τα οποία είχαν καταργηθεί το 2013 στο πλαίσιο ανοίγματος της αγοράς.
Δημ.Κ.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόεδρος ΕΟΦ: Στον κ. Νίκα και στο προεδρείο του ΣΕΙΒ οφείλεται η σημασία που δίνουμε στα ιατροτεχνολογικά
Σ. Σαπουνάς στην κοπή πίττας του ΣΕΙΒ: Προς δημιουργία Διεύθυνσης Ιατροτεχνολογικών στον ΕΟΦ
Σημάδια κατάθλιψης στις γυναίκες