Με αφορμή τη συμπλήρωση έντεκα χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Κούρκουλου και σε συνδυασμό με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας (Κ.Η.Ν.) «Νίκος Κούρκουλος», πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Κέντρου εκδήλωση-«αφιέρωμα» παρουσία της μεγάλης ευεργέτιδας του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» κ. Μαριάννας Λάτση, της κόρης της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση, του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και πλήθους φίλων, εργαζομένων και ασθενών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος Δ.Σ.-Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», κ. Γεώργιος Δενδραμής, ο Διευθυντής της Κλινικής Μαστού, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος και η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος», κ. Ευνομία Βραχνού.

Η κ. Μαριάννα Λάτση σε μία συγκινητική παρέμβασή της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» μπήκε σε πλήρη λειτουργία εκπληρώνοντας τον σκοπό της προσωπικής της δωρεάς στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συντέλεσαν σε αυτήν την προσπάθεια, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ιστορική αναδρομή του έργου και παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου λειτουργίας του Κ.Η.Ν., το οποίο αποτελεί πρότυπο στον ελλαδικό χώρο και ένα από τα καλύτερα κέντρα ημερήσιας νοσηλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, από 30 Ιανουαρίου 2017 έως 31 Δεκεμβρίου 2017 έχουν πραγματοποιηθεί στο Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος»:

  • 15.397 θεραπείες (κατά μέσο όρο 1.283 θεραπείες μηνιαίως και 72 ημερησίως).
  • 2.129 χειρουργικές επεμβάσεις με μηδενική θνησιμότητα και μόνο 4 διακομιδές για διανυκτέρευση στο κεντρικό κτήριο του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» (κατά μέσο όρο 9 επεμβάσεις τοπικής και γενικής αναισθησίας ημερησίως και 173 μηνιαίως).
  • 5.410 συνεδρίες ακτινοθεραπείας για 283 ασθενείς, εκ των οποίων 23 συνεδρίες αφορούσαν ολοσωματική θεραπεία για ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.
  • 12.000 μαστογραφίες.
  • 5.300 υπέρηχοι.
  • 3.700 αιμοληψίες Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα.
  • 1.750 καρδιολογικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του προ-εγχειρητικού ελέγχου για τη νοσηλεία ασθενών στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του Χειρουργικού Τομέα.

Στο Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» λειτουργεί από τα μέσα του 2017 Ιατρείο Πόνου, με στόχο την ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών. Επίσης, σε συνεργασία με την Β’ Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ εκπαιδεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε στο Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» 13 ειδικευόμενοι ιατροί και 6 νοσηλευτές, οι οποίοι έλαβαν τη σχετική εξειδίκευση.

Κατά την εκδήλωση συγκινητική ήταν η αυθόρμητη παρέμβαση τριών ασθενών, οι οποίοι ανέδειξαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Σημειώνεται ότι, βάσει της καταμέτρησης της ικανοποίησης των ασθενών της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας Χειρουργικού Τομέα του Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος», το 93% εξ αυτών έκριναν εξαιρετική τη νοσηλεία τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD