Τον τρόπο με τον οποίο θα παραταθεί η θητεία των επικουρικών, οι οποίοι απασχολούνται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία, περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, ο Παύλος Πολάκης διευκρίνισε τα εξής:

Επίκειται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει την παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού έως το Μάιο του 2019.

Θα προκηρυχθούν 1.000 μόνιμες θέσεις (πλην γιατρών), για τις οποίες θα υπάρχει αυξημένη μοριοδότηση των επικουρικών εργαζόμενων που έχει παραταθεί η θητεία τους.

Οι γιατροί έθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό το προηγούμενο των συμβασιούχων στους δήμους, που είχε ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία, παρά τη μοριοδότηση, να μείνει εκτός.

Θα προκηρυχθούν 730 θέσεις μόνιμων γιατρών, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν οι υπηρετούντες επικουρικοί.

Οι θέσεις δεν ταυτίζονται με τις θέσεις των υπηρετούντων επικουρικών στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα πολλοί από τους γιατρούς να μην μπορούν να διεκδικήσουν κάποια μόνιμη θέση.

Όταν κοινοποιηθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις διοικήσεις των νοσοκομείων, θα ασκηθούν ένδικα μέσα κατά της εν λόγω απόφασης.

Πληρωμή

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ τονίζει πως ο Παύλος Πολάκης δεν έδωσε καμία απάντηση στο εύλογο ερώτημα με ποιό τρόπο θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πληρωμή των επικουρικών παρακάμπτοντας την κείμενη νομοθεσία.

Όταν, μάλιστα, επεσήμανε πως υπάρχουν ήδη επικουρικοί οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, απάντησε “αφήστε το δράμα”...

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο αναπληρωτής υπουργός απέρριψε το αίτημα για μονιμοποίηση των επικουρικών και για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις
Έναρξη λειτουργίας της Συμμαχίας της Ε.Ε. για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Χάσμα δικαιωμάτων στη μητρότητα: Άνιση μεταχείριση των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών