Ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση σταθεροποίησης και ενίσχυσης της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), ξεκίνησε να υλοποιείται απ’ την Πέμπτη 10/1/2019 με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://esydoctors.moh.gov.gr, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της χώρας.

Προηγήθηκε η έγκριση της προκήρυξης 455 μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, κλάδου ΕΣΥ η οποία προβλέπει την ενίσχυση των δομών Π.Φ.Υ. της 1ης Υ.Πε. με 63 ιατρούς, της 2ης με 102, της 3ης με 62, της 4ης Υ.Πε. με 65, της 5ης με 59, ενώ οι Μονάδες Υγείας της 6ης Υ.Πε. και της 7ης ενισχύονται με 78 ιατρούς και 26 αντίστοιχα.

Ενδεικτικά και σε ό,τι αφορά την κατανομή των θέσεων ανά ιατρική ειδικότητα, 61 θέσεις θα καλυφθούν από Καρδιολόγους, 43 θέσεις θα καλυφθούν από Οδοντιάτρους, 46 θέσεις από Παιδίατρους, 45 από Γενικούς ιατρούς ή Παθολόγους, 48 από Ακτινολόγους, 51 θέσεις από Βιοπαθολόγους και ο υπόλοιπος αριθμός θέσεων θα καλυφθεί από διάφορες άλλες ιατρικές ειδικότητες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του συστήματος και στην ολοκληρωμένη φροντίδα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr λήγει στις 30/01/2019 και ώρα 23:59.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κος Σταμάτης Βαρδαρός, με αφορμή την έναρξη υλοποίησης της διαδικασίας προσλήψεων, δήλωσε: "Η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ.) και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (Π.Π.Ι.) με 455 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, βεβαίως και δεν καλύπτει όλα τα κενά που δημιούργησαν τα περιοριστικά μνημονιακά μέτρα, τα προηγούμενα 8 χρόνια, σε συνδυασμό με τα στοχευμένα μέτρα και τις πολιτικές διάλυσης του δημόσιου συστήματος των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις ωστόσο, μετά από πολλά χρόνια απουσίας μαζικών προσλήψεων, σηματοδοτούν τη μεταμνημονιακή αλλαγή σελίδας. Αναδεικνύουν τη θέληση για ενίσχυση της δημόσιας Π.Φ.Υ. με προσωπικό, την προσπάθεια για στήριξη των Κέντρων Υγείας ως κεντρικών πυλώνων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που συνδυάζουν τις υπηρεσίες των οικογενειακών ιατρών των Κ.Υ. και των άλλων αποκεντρωμένων μονάδων τους, (ΤΟΜΥ, Π.Ι, Π.Π.Ι.) με αυτές των άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, συμβάλλοντας στην ολιστική φροντίδα των πολιτών.  Τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της δωρεάν δημόσιας υγείας πρέπει να έχουν και θα έχουν συνέχεια." 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο