Εκτραχύνεται η κατάσταση μεταξύ ασθενών, συνοδών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Τη θλιβερή σωρεία επιθέσεων, απειλών και τραυματισμών, διαδέχτηκε την περασμένη Δευτέρα ένα δραματικό συμβάν στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ), χειρουργημένος ασθενής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι την προϊσταμένη του τμήματος!

Την περασμένη Παρασκευή, ο συγκεκριμένος ασθενής είχε εξέλθει λαθραία από το νοσοκομείο. Επέστρεψε στις 7 το πρωί της Δευτέρας και τής έστησε...ενέδρα.

Όταν η γυναίκα βγήκε από το ασανσέρ μαζί με μία άλλη νοσηλεύτρια, ο δράστης της επιτέθηκε βρίζοντας. Έβγαλε μαχαίρι και την τραυμάτισε στον μηρό, προκαλώντας βαθιά τραύματα.

Οι δύο γυναίκες φώναξαν “βοήθεια” και έσπευσαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι φρουρούσαν νοσηλευόμενο κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής. Τον αφόπλισαν και κάλεσαν περιπολικό, το οποίο παρέλαβε τον δράστη, ο οποίος δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προϊσταμένη νοσηλεύτηκε επί δύο μέρες και είναι καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, της επίθεσης δεν είχε προηγηθεί κάποιο συμβάν, ενώ η επέμβαση και η μετεγχειρητική πορεία του δράστη εξελισσόταν ομαλά.

Ανησυχία

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την ανησυχία της για την ασφάλεια του προσωπικού, εκτιμώντας πως θα υπάρξουν θύματα εξαιτίας της πλημμελούς φύλαξης των νοσοκομείων.

Οι επιθέσεις εναντίον προσωπικού των νοσοκομείων αποτελούν πλέον ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Είναι ενδεικτικό πως και πέρυσι, στις αρχές του έτους, είχαν γίνει δύο επιθέσεις.

Η πρώτη σε γιατρό του νοσοκομείου Νάουσας, με αποτέλεσμα κάταγμα στο πόδι του θύματος και η δεύτερη στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου συγγενής ασθενούς απείλησε το προσωπικό με πιστόλι!

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024