Ενδιαφέρουσα εξέλιξη καταγράφεται στην αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας – Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας, για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενεργοποιείται το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής - Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κατά του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Σε συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών στις 2 Απριλίου 2018, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητήθηκε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, προκειμένου να τεθούν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία και οι λιγοστοί εργασιακά εξουθενωμένοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, λόγω Πρωταπριλιάς, επεσήμαναν τα ψέματα της κυβέρνησης και αντί συνάντησης δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ. Κατά τη συμπλοκή, τραυματίστηκαν συνδικαλιστές, οι οποίοι διακομίσθηκαν για πρώτες βοήθειες σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Σε άλλη κινητοποίηση τούς κατάσχεσαν τη ντουντούκα, η οποία βρίσκεται στην Κρατική Ασφάλεια, όπως ενημερώθηκε η δικηγόρος της Ομοσπονδίας και εξετάζεται ως προϊόν εγκληματικής οργάνωσης για ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων...

“Σε αυτή την ντουντούκα παρεμπιπτόντως υπάρχουν τα αποτυπώματα και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις μας κρατώντας την ντουντούκα για να χαιρετίσει τους εργαζόμενους”, αναφέρει χαρακτηριστικά το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Εξηγήσεις

Το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος έστειλε κλήση για παροχή εξηγήσεων στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και την προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός που ήταν μία από τους συνδικαλιστές που τραυματίστηκαν.

Η κλήση έγινε για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης με αδικήματα, όπως διατάραξη ειρήνης, αντίστασης, σωματικές βλάβες.

Την Τρίτη, η ΠΟΕΔΗΝ κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας (11 το πρωί έως 3 το μεσημέρι) και συγκέντρωση 11:30 πμ στο Τμήματα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα