Σε κλίμα αλληλοκατανόησης ολοκληρώθηκαν χθες, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, οι επαφές των εκπροσώπων της Επιτροπής Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο και τα Μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ε.Σ.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., την Αντιπρόεδρο κ. Βασιλική Κωνσταντινίδου και τη Γενική Γραμματέα κ. Όλγα Μοναχού. Ο κ. Wolfgang Kopetzky (Επικεφαλής της Επιτροπής Συμμόρφωσης) και η κ. Rudina Pema (Περιφερειακή Σύμβουλος για την Ευρώπη - Συντονίστρια Γενικής Συνέλευσης της Δ.Ο.Ε.Σ.), συνοδευόμενοι από τον επικεφαλής του Γραφείου της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Ελλάδα κ. Ruben Cano, ενημερώθηκαν για τα βήματα που ακολουθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με κύριο στόχο, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των υπολοίπων προαπαιτούμενων, τη Γενική  Συνέλευση για τις εκλογές της 31ης Μαρτίου 2019. Οι αλλαγές και προσαρμογές που επιτεύχθηκαν σε τόσο μικρό διάστημα απέσπασαν τα συγχαρητήρια της Επιτροπής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κατά τη συνάντηση με τα Μέλη του Κ.Δ.Σ., ο κ. Kopetzky εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρη το Συμβούλιο στο σύνολό του για τη μέχρι σήμερα εκπλήρωση των στόχων του, όπως τον είχε ενημερώσει ο κ. Μαμαντόπουλος. Τόνισε δε τη σημασία της ενότητας και της καλής συνεργασίας ενώ απάντησε στις ερωτήσεις των Συμβούλων. Επίσης, κατά τον διάλογο συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θεσμικά και λειτουργικά θέματα που αφορούν το μέλλον του Οργανισμού, όπως  η σημασία του Πλάνου Ανάκαμψης και ο ρόλος του μελλοντικού Γενικού Διευθυντή. Αποχωρώντας η Επιτροπή ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου στην ολοκλήρωση του έργου τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;