Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με την οποία αναπροσαρμόζεται το τιμολόγιο οδοντοτεχνικών εργασιών, τις οποίες αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Για τη διαμόρφωση του καταλόγου ελήφθη υπόψη η σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), καθώς και εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου.

Οι αμοιβές κυμαίνονται από 2 ευρώ (απομίμηση ούλων ανά δόντι) έως 85 ευρώ (σύνταξη και ψήσιμο ολικής ή μερικής οδοντοστοιχίας με δόντια ανά τεμάχιο και στεφάνη γαλβανοκεραμικής).

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες μπορούν να φτάσουν έως τα 15 ευρώ, με πιο ακριβή την κατασκευή εκμαγείου εμφυτευμάτων.

Για τις οδοντοστοιχίες, το νέο τιμολόγιο περιλαμβάνει αποζημίωση από 5 ευρώ (τοποθέτηση δοντιών ανά δόντι) έως 85 ευρώ (σύνταξη και ψήσιμο ολικής ή μερικής οδοντοστοιχίας με δόντια ανά τεμάχιο).

Για τα ορθοδοντικά, η πιο φθηνή πράξη είναι η αποζημίωση για κάθε εξέλυκτρα (5 ευρώ) και η πιο ακριβή το λειτουργικό μηχάνημα τύπου Frankel I, II, III (70 ευρώ).

Μεταλλικές

Για μερικές μεταλλικές οδοντοστοιχίες, η πιο φθηνή αμοιβή αφορά τη μασητική μεταλλική, την προέκταση μετάλλου για κάθε δόντι και το άγκιστρο συνέχειας (από 10 ευρώ η κάθε μία) και η πιο ακριβή τον μεταλλικό σκελετό (65 ευρώ).

Στην ακίνητη προσθετική, η η φθηνότερη πράξη είναι η απλή διαμόρφωση στεφάνης στον παραλληλιστή (10 ευρώ) και η πιο ακριβή η στεφάνη γαλβανοκεραμικής (85 ευρώ).

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, οι εργασίες με ευγενή μέταλλα χρεώνεται με βάση την αξία του μετάλλου.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’
170η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στo Λαιμό Πρεσπών