‘’Στη διαχρονική εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας να ανοίξει τα 150 κλειστά κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας καθώς και να στελεχώσει τις Μονάδες με το απαραίτητο προσωπικό, σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα’’, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης μετά την επίσκεψή του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ  για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, ενημερώθηκε από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Γιάννη Αλαμάνο, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους συνεχάρη για την προσπάθεια που κάνουν να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που έχει κάνει ο ΙΣΑ για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

O κ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

« Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει διαχρονικά καταγγείλει την εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της έξαρσης της γρίπης, η λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ ξεπερνά τους πενήντα ασθενείς, από τους οποίους βρίσκουν κρεβάτι καθημερινά λιγότεροι από  πέντε. Ο ΙΣΑ έχει καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη τραγική καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ που έχει αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές »

 

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συνέβη όταν 12 άνθρωποι συμβίωναν στην Ανταρκτική για 10 μήνες
Φαγοθεραπεία: Κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις σε εξέλιξη
Με θετικό πρόσημο ο απολογισμός 2025 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου