Η ΔΗΠΑΚ κατέγραψε αύξηση σε ψήφους και ποσοστό (έλαβε 8.4% και 31 ψήφους από 7.7% με 27 ψήφους που είχε το 2015 ). ‘’Αποτελεί έκφραση της πανελλαδικής ενδυνάμωσης της ΔΗΠΑΚ που σε ένα βαθμό εκφράζεται και στο δευτεροβάθμιο επίπεδο. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι ένα τμήμα συναδέρφων αλλά και αντιπροσώπων που δεν είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της ΔΗΠΑΚ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες, αξιοποιώντας τη δική του πείρα κατανοεί την αναγκαιότητα να δυναμώσει η φωνή της ΔΗΠΑΚ. Αυτούς τους συναδέλφους αλλά και άλλους που δεν έκαναν το βήμα καλούμε σε συστράτευση και αγώνα. Απευθύνουμε το κάλεσμά μας σε όλους τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, για να εμποδίσουμε νέα επώδυνα μέτρα, για να αποσπάσουμε κατακτήσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας και τα δικαιώματα των ασθενών μας.

Οι συσχετισμοί στο ΔΣ του ΠΙΣ παραμένουν αρνητικοί. Η Παράταξη της ΝΔ, ΔΗΚΙ απέσπασε 228 ψήφους και σημαντικό ποσοστό 62% με 9 έδρες που θα σηματοδοτήσει και την κατεύθυνση και της «νέας» ηγεσίας του ΠΙΣ: τη στήριξη και επέκταση των νόμων της ζούγκλας της αγοράς και του ανταγωνισμού, της κυριαρχίας των μεγάλων ομίλων αλλά και της όλο και μεγαλύτερης επιβάρυνσης των ασθενών και της κλιμάκωσης των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες υγείας. Η Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε 2 έδρες με απώλεια περίπου του 50% των δυνάμεών της, στο χαμηλότερο επίπεδο 10ετίας, ενώ μία έδρα είχε και η παράταξη «Αγωνιστικό Κίνημα» με επικεφαλής συνδικαλιστή εκλεγμένο με την παράταξη του Μετώπου – ΣΥΡΙΖΑ . Από μία έδρα έχουν και το ΑΠΚΙ – ΠΑΣΟΚ και το «Ενωτικό κίνημα για την ανατροπή» – ΑΡΣΙ – ΝΥΣΤΕΡΙ.

Η ΔΗΠΑΚ πιο ενισχυμένη, πιο δυνατή και παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς στο ΔΣ, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους γιατρούς. Να αποκαλύπτουμε τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του ΠΙΣ, τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να αποκαλύπτουμε τις συνέπειες από την πολιτική που τσακίζει μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους γιατρούς για να συγκεντρώνεται ολοένα μεγαλύτερη «πίτα» σε ολοένα λιγότερα χέρια.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση του ριζοσπαστικού πόλου στο χώρο των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων γιατρών, για τη συμμαχία με όλους τους εργαζόμενους, τους ασθενείς μας.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]