Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, συγκάλεσε στα γραφεία του σύσκεψη, με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών, που συμμετέχουν στη διαρκή Επιτροπή Εργασίας του ΙΣΑ, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την πρόσβαση των ασθενών, στις υπηρεσίες υγείας καθώς και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει αφήσει υγειονομικά ακάλυπτο, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ασθενών, συζήτησαν τα κρίσιμα αυτά ζητήματα, με τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκο και τα μέλη του ΔΣ Π. Ψυχάρη και  Ι. Κεχρή και αποφάσισαν την από κοινού διεκδίκηση της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων, του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν η πρόχειρη και βιαστική εφαρμογή του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει  αφήσει υγειονομικά ακάλυπτο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Όπως τονίστηκε έχει καλυφθεί μόλις το 25% των θέσεων των οικογενειακών γιατρών και ειδικά στην περιφέρεια είναι τόσο μεγάλες οι ελλείψεις που οι ασθενείς δεν βρίσκουν το γιατρό που έχουν ανάγκη και εξαναγκάζονται να επιβαρύνονται οικονομικά για τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας  υγείας που όφειλε η πολιτεία να παρέχει δωρεάν.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο Ιατρικός κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του με τους ασθενείς και όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε το σύστημα υγείας που μας αξίζει. Καμία πολιτική ηγεσία δεν δικαιούται να αποφασίζει ερήμην των ασθενών και των λειτουργών της υγείας. Θα δώσουμε  τη μάχη για ένα πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασθενείς στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο