Εύα Καραμανώλη



Στη Βουλή διαβιβάζεται σκέλος της δικογραφίας της Novartis προκειμένου να ζητηθεί η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέληξε σε αποχρώσεις ενδείξεις για δωροδοκία. Εφόσον η Βουλή αποφασίσει την άρση της ασυλίας του τότε οι εισαγγελείς θα καλέσουν τον κ. Λοβέρδο σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Εντωμεταξύ, στο αρχείο τίθεται η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, εκτός εάν υπάρξουν νέα στοιχεία στο μέλλον, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα,Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να σταλούν κλήσεις σε τουλάχιστον 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας, προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος κατά περίσταση.

Λοβέρδος: Θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων», δηλώνει ο πρώην υπουργός. «Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει».

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]