Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη ζήτησε με επιστολή του, ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδος HACRO, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη διεξαγωγή των κλινικών μελετών και την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να συζητηθεί και η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση (ΥΑ Δ3α/36809/209) για τις κλινικές δοκιμές η οποία, αν και τελεί προς την κατεύθυνση της απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών, απαιτεί διευκρινήσεις από τους αρμόδιους φορείς. Μόνο έτσι θα μπορέσει να συνεχιστεί η ομαλή διεξαγωγή των κλινικών μελετών στη χώρα μας, ενισχύοντας παράλληλα τους λόγους επιλογής της χώρας για επενδύσεις ξένων κεφαλαίων.

Στην ατζέντα των θεμάτων που ο Σύλλογος HACRO σκοπεύει να θέσει υπόψη του Υπουργείου είναι και η συμμετοχή του στις ενέργειες του Ευρωπαϊκού Συλλόγου των CROs (EUCROF) για τη δημιουργία ενός Κώδικα Δεοντολογίας που θα αποτελέσει πρότυπο συμμόρφωσης προς τις Αρχές Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για όλους τους εμπλεκόμενους στην κλινική έρευνα φορείς.

Με πρόθεση να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις όλων των φορέων, της βιομηχανίας, των Συλλόγων Ασθενών, των Επαγγελματιών Υγείας αλλά και των Νοσοκομείων, ο Σύλλογος ευελπιστεί στην άμεση διαμεσολάβηση του Υπουργείου Υγείας ώστε να ανοιχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με δημοσίους φορείς και εθνικούς συλλόγους απόρροια του οποίου θα είναι η διαμόρφωση ενός κώδικα προς τον οποίο η συμμόρφωση θα είναι εφικτή για όλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου διαβεβαίωσε πως όλα τα θέματα που επισημάνθηκαν από τα μέλη του θα αποτελέσουν αντικείμενο των συναντήσεων αυτών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο