Το ΥΓΕΙΑ, ανακοινώνει την τιμητική διάκριση για τον Διευθυντή του Τμήματος Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου, καθηγητή Χρίστο Γεωργάλα  MD, PhD, MRCS (Ed), DLO,  FRCS (ORL-HNS), ο οποίος Προέδρευσε της Συντακτικής Επιτροπής των νέων παγκόσμιων κατευθυντήριων οδηγιών για την αντιμετώπιση της αυτόματης εγκεφαλονωτιαίας ρινόρροιας.

Οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς σεμιναρίου «Santo-Rhino II»λ, το οποίο παρακολούθησαν επιστήμονες από 28 χώρες, μεταξύ των οποίων και οι σημαντικότεροι ενδοσκοπικοί χειρουργοί (ΩΡΛ και νευροχειρουργοί) από την Ευρώπη, την Βόρεια και Νότια Αμερική και την Αυστραλία.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες διατυπώνονται από επιτροπές ειδικών και  βασίζονται στη βέλτιστη διαθέσιμη επιστημονική τεκμηρίωση και πρακτική εμπειρία, αποτελώντας τα βασικά κλινικά εγχειρίδια για την διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων. Μπορείτε να διαβάσετε τις κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της αυτόματης εγκεφαλονωτιαίας ρινόρροιας εδώ.

Ο Καθηγητής Χρίστος Γεωργάλας, ως οργανωτής του συνεδρίου αλλά και Πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής, τονίζει: «Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες προάγουν τη σημασία της συνεργασίας πολλών ειδικοτήτων στην αντιμετώπιση της  ιδιοπαθούς εγκεφαλονωτιαίας ρινόρροιας επισημαίνοντας την ανάγκη οι ασθενείς αυτοί να ελέγχονται για αυξημένη ενδοκράνια πίεση. Στο παρελθόν πολλοί από τους ασθενείς υποτροπίαζαν, πλέον όμως γνωρίζουμε ότι ο λόγος για τις υποτροπές ήταν η αυξημένη ενδοκράνια πίεση – η αντιμετώπιση της οποίας αποτελεί το κλειδί για μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα με ποσοστό επιτυχίας που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει το 100%».

Το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου του ΥΓΕΙΑ αποτελεί  υπηρεσία αιχμής, προσφέροντας εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα για το σύνολο των παθήσεων της μύτης, παραρρινίων κόλπων και βάσης κρανίου. Στελεχώνεται από  ομάδα πολλών υποειδικοτήτων υπό την διεύθυνση του καθηγητή Χρίστο Γεωργάλα. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανεβείτε με τη σκάλα για να ζήσετε περισσότερο [μελέτη]
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα