Ένας 53χρονος έχασε τη ζωή του μέσα σε ασθενοφόρο, κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Είχε υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο και κλήθηκε το ΕΚΑΒ να τον διακομίσει.
Ο ασθενής χρειάστηκε να υποβληθεί σε απινίδωση. Το μηχάνημα που διέθετε, όμως, το ασθενοφόρο δεν είχε τα αναλώσιμα προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να αφήσει την τελευταία του πνοή.
Η διοίκηση του ΕΚΑΒ ζήτησε να πραγματοποιηθεί διοικητική εξέταση του περιστατικού, ενώ πηγές από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης παραδέχονται ότι υπάρχει έλλειψη των συγκεκριμένων υλικών.
Παράλληλα, λίγο έλειψε να μείνει χωρίς οξυγόνο, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του Νοσοκομείου ‘Άγιος Δημήτριος’ Θεσσαλονίκης.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Διαλογισμός: Πώς να ξεκινήσω;
Το κεντρί της μέλισσας μπορεί να ενισχύσει κοινό φάρμακο κατά του Πάρκινσον
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια