Ένας 53χρονος έχασε τη ζωή του μέσα σε ασθενοφόρο, κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Είχε υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο και κλήθηκε το ΕΚΑΒ να τον διακομίσει.
Ο ασθενής χρειάστηκε να υποβληθεί σε απινίδωση. Το μηχάνημα που διέθετε, όμως, το ασθενοφόρο δεν είχε τα αναλώσιμα προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να αφήσει την τελευταία του πνοή.
Η διοίκηση του ΕΚΑΒ ζήτησε να πραγματοποιηθεί διοικητική εξέταση του περιστατικού, ενώ πηγές από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης παραδέχονται ότι υπάρχει έλλειψη των συγκεκριμένων υλικών.
Παράλληλα, λίγο έλειψε να μείνει χωρίς οξυγόνο, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του Νοσοκομείου ‘Άγιος Δημήτριος’ Θεσσαλονίκης.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αισθάνεστε νωθρό τον εγκέφαλο σας;
Υπεγράφη η σύμβαση για ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας"
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Ανατολικής Αττικής