Του Δημήτρη Καραγιώργου
Τις ελλείψεις του ‘Ιπποκράτειου’ Θεσσαλονίκης σε προσωπικό και υποδομές στην ‘εντατική’ και τα ‘επείγοντα’, ανέδειξε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη στο νοσοκομείο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα πραγματοποιεί ετησίως τουλάχιστον 3.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία.
Ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στο ‘Ιπποκράτειο’ δίνουν μία μεγάλη μάχη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Έχουν, όμως, να αντιμετωπίσουν αντίξοες συνθήκες, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο νοσηλευτικό ή ιατρικό προσωπικό, βασικά μηχανήματα για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα χειρουργεία.
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι δεν έχει λειτουργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που υπάρχει εδώ και χρόνια, λόγω έλλειψης προσωπικού ή εξαιτίας κάποιων τεχνικών λαθών.
‘Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει βούληση για τη λειτουργία ενός τέτοιου, σημαντικού για την Ελλάδα νοσοκομείου’, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική.
Η κυβέρνηση τους έχει εγκαταλείψει, σημείωσε. ‘Έχει εγκαταλείψει την Υγεία, έχει εγκαταλείψει τις υποδομές, έχει εγκαταλείψει το προσωπικό. Μας έχουν κουράσει οι συνεχείς δικαιολογίες της κυβέρνησης, ότι δήθεν υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια, όπως για παράδειγμα το ΑΣΕΠ.
Πέντε χρόνια, δεν δίνει τα απαραίτητα κονδύλια, για να υπάρξει το απαραίτητο προσωπικό’.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη δυσμενή δημοσιονομική εικόνα της χώρας μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 5% έλλειμμα και 80 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον δημόσιο χρέος τα τελευταία πέντε χρόνια:
‘Το απλό ερώτημα που έχει πια ο Έλληνας πολίτης είναι: Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Πού πήγαν αυτά τα λεφτά του ελληνικού λαού; Σίγουρα δεν πήγαν στην Υγεία. Σίγουρα δεν πήγαν στην Παιδεία, στην Πρόνοια. Πήγαν σε σπατάλες και σε ημέτερους’.
Παρά την οικονομική κατάσταση, δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα βρει τα απαραίτητα χρήματα για προσλήψεις και για να προστατευτεί το δικαίωμα της Υγείας για κάθε Έλληνα πολίτη.
Απάντηση
Στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε απάντηση από το υπουργείο Υγείας, η οποία αναφέρει τα εξής:
'Αναφορικά με τις σημερινές εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Παπανδρέου, έχουν ληφθεί αποφάσεις, οι οποίες διά νόμου έχουν κατοχυρωθεί από τη Βουλή'.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για γιορτές με υγεία
Χριστουγεννιάτικα δώρα ζωής - Το σήμερα και το αύριο των μεταμοσχεύσεων
Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας αν οι γιορτές σας φαίνονται ''δύσκολες''