Την πραγματοποίηση σειράς κινητοποιήσεων, επί δύο εβδομάδες, αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ύστερα από την άκαρπη – όπως χαρακτηρίζει – συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο δεν δεσμεύτηκε ούτε καν για τακτές συνεδριάσεις της Επιτροπής, ενώ για άλλη μία φορά με προκλητικό τρόπο εξάντλησε την συνάντηση με την προτροπή να του υποβάλλουμε τα αιτήματά μας. Αυτό έχει γίνει κατ’ επανάληψη ακόμη και με το εξώδικο για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας που έληξε η προθεσμία του στις 30 Μαρτίου.

Η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα σωματεία - μέλη της να απαντήσουν αγωνιστικά στην αναλγησία του υπουργείου καθώς για κανένα από τα προβλήματα του χώρου δεν υπάρχει βούληση αντιμετώπισης.

Αντίθετα – σημειώνει - συνεχίζεται η πολιτική συνειδητής υποβάθμισης, υπονόμευσης και διάλυσης του δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει θέσει απώτατο όριο το τέλος Μαΐου για να προσέλθει το υπουργείο Υγείας με θέσεις και σοβαρότητα στο διάλογο.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων είναι το ακόλουθο:

  • Από 11 – 22 Μαΐου, ανοιχτές συνελεύσεις – συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από 7 π.μ. έως 11π.μ. στα προαύλια των νοσοκομείων.
  • Στις 12 Μαΐου, το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ και τα συμβούλια των Σωματείων Αθήνας – Πειραιά θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. (πενθήμερο – 12ωρη ανάπαυση – 1 νύχτα εβδομαδιαία).
  • 14 Μαΐου, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
  • 20 Μαΐου, πεντάωρη παναττική στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 3 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, με συμμετοχή και των συμβουλίων από τα σωματεία της περιφέρειας.
Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλογισμός: Πώς να ξεκινήσω;
Το κεντρί της μέλισσας μπορεί να ενισχύσει κοινό φάρμακο κατά του Πάρκινσον
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια