Στα θερινά τμήματα της Βουλής αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης, το οποίο προβλέπει ενοποίηση των κλάδων Υγείας όλων των ασφαλιστικών Ταμείων. Ο τομέας αυτός, θα ‘περάσει’ στο υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός κ.

Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης προβλέπει τη δημιουργία δύο γενικών διευθύνσεων στον κλάδο υγείας. Η μία θα έχει αρμοδιότητα στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη υπηρεσιών Υγείας και η άλλη για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια φροντίδα.

Η δεύτερη διεύθυνση θα έχει αρμοδιότητα και στη συνταγογράφηση φαρμάκων και την παρακολούθηση των δαπανών περίθαλψης.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, στο οποίο θα ενσωματωθούν οι κλάδοι υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων. Σε ερώτηση για το αν το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί τον προπομπό διαχωρισμού των κλάδων Υγείας και την ανάθεσή τους στο υπουργείο Υγείας, ο κ.

Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ‘ναι, αυτό ακριβώς σημαίνει’.

Το κυβερνητικό εγχείρημα αποτελεί μία προσπάθεια να ελεγχθούν – κατά το δυνατό – οι δαπάνες περίθαλψης των Ταμείων, οι οποίες γνωρίζουν μία πραγματική ‘έκρηξη΄ τα τελευταία χρόνια. Το ‘άνοιγμα΄ των κλάδων Υγείας ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαταραχές πυελικού εδάφους
Γεωργιάδης: Μείωση έως 60% στον χρόνο αναμονής στα ΤΕΠ του ΕΣΥ
Όταν η μαστογραφία γίνεται δύσκολη