Το νοσοκομείο Παίδων και το Αναρρωτήριο Πεντέλης, άγγιξαν οι φλόγες. Με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δύο ιδρύματα εκκενώθηκαν. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, καθώς η κατάσταση φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά πολιορκεί επί μέρες τον Άγιο Στέφανο, τη Σταμάτα, το Μαραθώνα, το Ντράφι, το Άνω και το Κάτω Σούλι, το Πικέρμι, την Παλαιά Πεντέλη και τον Διόνυσο.

Εκατοντάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, με την αστυνομία και τους δήμους να ειδοποιούν για εκκένωση περιοχών με τις καμπάνες εκκλησιών και με μεγάφωνα. Το καταστροφικό έργο της φωτιάς διευκολύνουν οι άνεμοι, οι οποίοι πνέουν σε ένταση 5 - 6 μποφόρ.

Προκαλούνται συνέχεια αναζωπυρώσεις στις ήδη καμένες περιοχές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε τη Μονή Πεντέλης, όταν έμαθε ότι κινδυνεύει το μοναστήρι. Η φωτιά έφτασε 50 μόλις μέτρα από το μοναστήρι χωρίς να υποστεί ζημιές. Λίγο νωρίτερα επισκέφθηκε την περιοχή του Βαρνάβα. Ο κ.

Ιερώνυμος έκανε λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή στην περιοχή του Βαρνάβα.

Ο πρωθυπουργός πέταξε με στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από τις καμένες περιοχές και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με την συμμετοχή υπουργών. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γ. Σακελλάκος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χ. Κανή στο Healthcare Transformation: Τα ''φίλτρα'' στη συνταγογράφηση εργαλείο δημόσιας υγείας και όχι απλός κόφτης [βίντεο]
Εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γ.Ν. ''Έλενα Βενιζέλου''
Νίκη Τσούμα στο Healthcare Transformation: Ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας να υπηρετεί τον ασθενή και όχι τη γραφειοκρατία [βίντεο]