Σε ρύθμιση των νοσοκομειακών χρεών, τα οποία υπερβαίνουν τα 6,2 δισ. € προχωρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η αρμόδια υπουργός κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα χρέη θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό και πως το μεγαλύτερο μέρος τους θα εξοφληθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τις λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση, θα καθορίσει επιτροπή στελεχών των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας, καθώς και εκπροσώπων των προμηθευτών.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εικόνα των νοσοκομείων είναι ‘μαύρη’, τόσο στα οικονομικά, όσο και στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία τους.

Για το θέμα των φαρμάκων, ανέφερε ότι θα επανέλθει η ‘λίστα’, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων.

Για το κάπνισμα, είπε ότι τα μέτρα Αβραμόπουλου δεν απέδωσαν, καθώς δεν διαμορφώθηκε το πλαίσιο για τον έλεγχο της εφαρμογής τους. Με αυτό το δεδομένο, η νέα ηγεσία επανεξετάζει τα μέτρα και δεν αποκλείει ακόμη και πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλογισμός: Πώς να ξεκινήσω;
Το κεντρί της μέλισσας μπορεί να ενισχύσει κοινό φάρμακο κατά του Πάρκινσον
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια