Δωρεάν θα παρέχει το Ιασώ και το Ιασώ Θεσσαλίας τη λήψη, επεξεργασία και φύλαξη των βλαστικών κυττάρων από ομφαλοπλακουντιακό αίμα, στους γονείς των παιδιών που γεννιούνται εντός των Μαιευτικών Τμημάτων τους.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση των Δ.Σ. των κλινικών, η επεξεργασία των δειγμάτων και η φύλαξη θα γίνεται για οικογενειακή χρήση από την θυγατρική εταιρεία του ομίλου «ΙΑΣΩ» με την επωνυμία Medstem Services Α.Ε. στην οποία ανήκει η τράπεζα βλαστοκυττάρων Cryobanks International Services Athens που στεγάζεται εντός του «ΙΑΣΩ» και έλαβε διαπίστευση το 2007 από την AABB (American Association of Blood Banks) και είναι η μοναδική τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων στην Ευρώπη με την διαπίστευση αυτή.

Η προαιρετική φύλαξη βλαστικών κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο θα επιβαρύνεται με 766 ευρώ ανά δείγμα.

Η προσφορά των βλαστοκυττάρων όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ κ. Γεώργιος Σταματίου είναι ένα επιπλέον σημαντικό βήμα μείωσης του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα ακολουθήσουν και άλλα αφού διανύουμε μια εποχή όπου οι οικονομικές συνθήκες διαρκώς επιδεινώνονται και η αγοραστική δύναμη της Eλληνικής οικογένειας συρρικνούται καθημερινά.

Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ιδίως για τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα.

Μείωση τιμών τοκετού

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο Όμιλος ΙΑΣΩ αποφάσισε να μειώσει περαιτέρω τις τιμές της Οικονομικής θέσης νοσηλείας για τους φυσιολογικούς τοκετούς και τις καισαρικές τομές.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας οι τιμές μειώθηκαν κατά 30% και πλέον. Eνώ στο ΙΑΣΩ (Αθήνας) από 20 Δεκεμβρίου θα ισχύουν νέες μειωμένες τιμές τουλάχιστον κατά 15%.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι καθημερινές συνήθειες την ώρα της ανάπαυσης που σχετίζονται με άνοια [μελέτη]
Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα σε δεινούς καπνιστές [γερμανική μελέτη]
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,92% του ΑΕΠ οι δαπάνες Υγείας - Περισσότερες ιδιωτικές, λιγότερες δημόσιες [πίνακας]